Jordemoderkonsulenterne

Aquagym – Vandgymnastik i varmtvandsbassin for gravide

Varmtvandstræning Gravid vandgymnastik aquagym amager københavn 2300
I varmtvandsbassin

Svømmehold for gravide

Vi tilbyder vandgymnastik til gravide, som ønsker en behagelig træning i trygge omgivelser på Amager i København S. Varmtvandstræning for gravide foregår i Sundby Væksthus centralt på Amager, Fussingvej 15 2300.

 

Tryg svømmetræning for gravide

Vores Jordemoder Kristine Wellendorf guider dig og resten af holdet igennem en god svømmetræning hvor vi blandt andet fokuserer på bækkenbund og vejrtrækning. Vandgymnastikken foregår i varmtvandsbassin som er behageligt og afslappende for den gravide krop at træne i.

 

Motion for gravide i bassin 

På holdet instrueres du i stabiliserende øvelser for hele kroppen i varmtvandsbassin og du får en hel masse fødselsforberedende information undervejs af jordemoder Kristine. Hver gang afsluttes der med afspændingsøvelser, hvor Kristine lærer jer hvordan vejrtrækningen kan bruges under fødslen.

Holdet er et lille hold på maximum 12-15 gravide, så der er rig mulighed for at stille spørgsmål og tale med jordemoder Kristine undervejs.

Dette betyder også at vandgymnastikholdet for gravide hurtigt bliver fuldt booket og vi råder derfor til at man som interesseret gravid, melder sig til hurtigst muligt.

 

En goodiebag til alle deltagere
Den bliver udleveret til alle ved holdstart og den indeholder: Varmepude (varmes på fuld effekt i microovn i ca 3 min el alm ovn på ca 80 grader i ca 10 min), strikhue og striksokker til baby, kondomer, brochure fra cellaviva, brochure om bog om vejrtrækning, skrevet af jordemoder Kristine.

Holdet bliver herunder beskrevet og du kan tilmelde dig i tilmeldingsformularen.

ØVELSERNE I VANDET

Træningsøvelserne i varmtvandsbassinet er med til at stabilisere bækkenet på den gravide krop.

Der er rigtig mange gravide, der oplever smerter i eller omkring bækkenet.

Gravide har en øget mængde relaxin i kroppen, som er et hormon, som gør at leddene i bækkenet og kroppens andre led udfordres gennem hele graviditeten og i tiden efter fødslen. Det er altid bedst at forebygge bækkengener ved at styrke det. Dette gøres bedst ved at lave stabiliserende træningsøvelser i vand,  eventuelt suppleret med stabiliserende øvelser “på land”. Herved styrkes de strukturer, der holder sammen på bækkenet og dette mindsker risikoen for at få smerter.

Ydermere er der en række fordele ved at gå på holdet Aquagym for gravide. Væskeophobning i kroppen er meget almindeligt, når man er gravid. Det mindskes markant, når man en gang om ugen bevæger sig i vand. Endvidere oplever mange krampe i benene, når de er gravide. Vores erfaring er at dette er minimalt for de gravide, der går på dette hold.

Det at man laver træningsøvelser specifikt rettet mod gravide i vand gør, at man ikke provokerer livmoderen så meget til at lave plukkeveer mens man “træner”.

gravidsvømning, vandgymnastik, varmtvandsbassin, gravid, graviditet, jordemoder, fødselsforberedelse, amager, 2300, københavn
Gravidsvømning, gravidtræning, træning for gravide på amager, varmtvandstræning, vandgymnastik, amager 2300, jordemoder, fødselsforberedelse
PRIS FOR 8 GANGE AQUAGYM: DKK 1900,-

Næste hold starter Onsdag den 12. April 2023 kl 16.45-18.00.

Aquagym for gravide består af 8 x i varmtvandsbassin, instrueret af jordemoder Kristine Wellendorf. Holdet foregår i Sundby Væksthus, Indgang fra Fussingvej 15, 2300 Kbh S.

Omklædningstiderne er således:
kl 16.45 – 17.00 Omklædning til badetøj (Godt at være klar og gå ind samlet på dette tidspunkt)
Kl 17.00 – 17.40 I bassinet
Kl 17.40 – 17.55 Omklædning til alm tøj

Hvis din termin ligger, så du ikke kan nå 8 sessioner, er der mulighed for at tilkøbe 4 sessioner i stedet for.

Planlagte svømmehold i 2023:

12/4 – 8 sessioner 1900 kr.

7/6 – 4 sessioner 1050 kr.

2/8 – 8 sessioner 1900 kr.

27/9 – 8 sessioner 1900 kr.

29/11 – 4 sessioner 1050 kr.

 

Du kan også følge med på Facebook:

Tilmeld dig Aquagym

*Vi forbeholder os ret til ikke at oprette holdet hvis minimumsantal deltagere ikke opfyldes. Hvis dette sker og du har indbetalt, vil du naturligvis få dine penge retur.
*Der er desværre ikke mulighed for godtgørelse af gange, man ikke har kunnet deltage i.
*Hvis aflysning sker fra vores side vil du modtage godtgørelse for vores aflysning.

Vil du vide mere om

Aquagym for gravide?