Jordemoderkonsulenterne

Aquagym – Vandgymnastik i varmtvandsbassin for gravide

gravidsvømning
I varmtvandsbassin

Svømmehold for gravide

Vi tilbyder vandgymnastik til gravide, som ønsker en behagelig træning i trygge omgivelser på Amager i København S. Varmtvandstræning for gravide foregår i Sundby Væksthus centralt på Amager, Fussingsvej 15 2300.

Nederst på siden finder du: pris, datoer og tilmeldingsblanket.

 

Tryg svømmetræning for gravide

Vores Jordemoder Kristine Wellendorf guider dig og resten af holdet igennem vores gravidsvømning hvor vi blandt andet fokuserer på bækkenbund og vejrtrækning. Vandgymnastikken foregår i varmtvandsbassin som er behageligt og afslappende for den gravide krop at træne i.

 

Motion for gravide i bassin 

På holdet instrueres du i stabiliserende øvelser for hele kroppen i varmtvandsbassin og du får en hel masse fødselsforberedende information undervejs af jordemoder Kristine. Hver gang afsluttes der med afspændingsøvelser, hvor Kristine lærer jer hvordan vejrtrækningen kan bruges under fødslen.

Holdet er et lille hold på maximum 12-15 gravide, så der er rig mulighed for at stille spørgsmål og tale med jordemoder Kristine undervejs.

Dette betyder også at vandgymnastikholdet for gravide hurtigt bliver fuldt booket og vi råder derfor til at man som interesseret gravid, melder sig til hurtigst muligt.

 

En goodiebag til alle deltagere
Ved holdstart bliver der udleveret en lækker goodiebag til alle som deltager til Aquagym. Goodiebagen indeholder relevante ting og sager til baby og mor, samt noget information om stamcelleopsamling og om vejrtrækningens virkning på den gravide krop, før, under og efter fødslen.

Holdet bliver herunder beskrevet og du kan tilmelde dig i tilmeldingsformularen.

ØVELSERNE I VANDET

Træningsøvelserne i varmtvandsbassinet er med til at stabilisere bækkenet på den gravide krop.

Der er rigtig mange gravide, der oplever smerter i eller omkring bækkenet.

Gravide har en øget mængde relaxin i kroppen, som er et hormon, som gør at leddene i bækkenet og kroppens andre led udfordres gennem hele graviditeten og i tiden efter fødslen. Det er altid bedst at forebygge bækkengener ved at styrke det. Dette gøres bedst ved at lave stabiliserende træningsøvelser i vand,  eventuelt suppleret med stabiliserende øvelser “på land”. Herved styrkes de strukturer, der holder sammen på bækkenet og dette mindsker risikoen for at få smerter.

Ydermere er der en række fordele ved at gå på holdet Aquagym for gravide. Væskeophobning i kroppen er meget almindeligt, når man er gravid. Det mindskes markant, når man en gang om ugen bevæger sig i vand. Endvidere oplever mange krampe i benene, når de er gravide. Vores erfaring er at dette er minimalt for de gravide, der går på dette hold.

Det at man laver træningsøvelser specifikt rettet mod gravide i vand gør, at man ikke provokerer livmoderen så meget til at lave plukkeveer mens man “træner”.

gravidsvømning, vandgymnastik, varmtvandsbassin, gravid, graviditet, jordemoder, fødselsforberedelse, amager, 2300, københavn
Det siger vores deltagere

Jeg fik anbefalet aquagym og jeg har bestemt ikke fortrudt det. Det er dejligt at bevæge sig i det varme vand op til termin. Og der er fokus på både stabilitet af krop, bevægelighed og afspænding. Underviseren er meget nærværende og giver lige det der ekstra 🙂

Charlotte Tidl. deltager

Det bedste du kan gøre for dig selv under din graviditet er at melde dig til jordemoderkonsulenternes svømning, hvor der er fokus på en masse gode øvelser for kroppen både under din graviditet og efter. Der er altid plads til spørgsmål og råd. Kan på det varmeste anbefale holdet

Juliana Tidl. deltager

Jeg kan mærke at træningen gør en kæmpe forskel for mig i forhold til lændesmerter. Hvis jeg har været for aktiv eller har gået en lang tur, er lændesmerterne væk efter træningen. Det varer hele den næste dag med. Det er VIRKELIG befriende at slippe for den ekstra vægt i vandet.

Katrine Tidl. deltager

Gravidsvømning, gravidtræning, træning for gravide på amager, varmtvandstræning, vandgymnastik, amager 2300, jordemoder, fødselsforberedelse
PRIS FOR 4 GANGE AQUAGYM: DKK 1050,-

Tilmeld dig vores næste svømmehold

Aquagym for gravide består af 4 eller 8 sessioner i varmtvandsbassin, instrueret af jordemoder Kristine Wellendorf. Holdet foregår i Sundby Væksthus, Indgang fra Fussingsvej 15, 2300 Kbh S.

Omklædningstiderne er således:
kl 16.45 – 17.00 Omklædning til badetøj (Godt at være klar og gå ind samlet på dette tidspunkt)
Kl 17.00 – 17.40 I bassinet
Kl 17.40 – 17.55 Omklædning til alm tøj

Hvis din termin ligger, så du ikke kan nå 8 sessioner, er der mulighed for at tilkøbe 4 eller 1 session(er) i stedet for.

Planlagte svømmehold i 2023:

12/4 – 8 sessioner 1900 kr. (Fuldt booket)

7/6 – 4 sessioner 1050 kr. (Fuldt booket)

2/8 – 8 sessioner 1900 kr. (Fuldt booket)

27/9 – 8 sessioner 1900 kr. (Fuldt booket)

29/11 – 4 sessioner 1050 kr.

 

Du kan også følge med på vores Facebook eller Instagram

Tilmeld dig Aquagym

*Vi forbeholder os ret til ikke at oprette holdet hvis minimumsantal deltagere ikke opfyldes. Hvis dette sker og du har indbetalt, vil du naturligvis få dine penge retur.
*Der er desværre ikke mulighed for godtgørelse af gange, man ikke har kunnet deltage i.
*Hvis aflysning sker fra vores side vil du modtage godtgørelse for vores aflysning.

Vil du vide mere om

Aquagym for gravide?