En almindelig dag hos Jordemoderkonsulenterne

En almindelig dag hos Jordemoderkonsulenterne

af Jordemoder Karen Kristine Wellendorf

Mit navn er KristinJordemoder, Varmtvandstræning, gravidsvømning, aquagym, varmtvandsgymnastik, gravid, graviditet, amager, 2300, sundby væksthuse og jeg er jordemoder. Jeg har samarbejdet med Mianne og Henriette der er primus motorer for jordemoderkonsulenterne, en del år efterhånden, til gensidig glæde. Her vil jeg fortælle lidt om det arbejde, jeg laver med dem. Udover at være træner på et vandgymnastikhold for gravide som hedder Aquagym og undervise i fødselsforberedelse med BarselsBreak Gravid, er jeg også med til at opsamle stamceller. 

 

En hjemmefødsel går igang 

Vagthavende ringer til mig ved en otte-tiden om morgenen. 

Jeg skal ud og opsamle stamceller for en andengangsfødende, en skøn kvinde, hvor jeg også var med til at opsamle stamceller på hendes førstefødte. Hun føder hjemme ikke langt fra hvor jeg bor. Jeg hopper op på cyklen og skynder mig hjem til hende. Jeg ankommer lige i sidste øjeblik. Jeg ved, hun er en hurtig føder. Denne gang føder hun også fuldstændig fantastisk, ligesom til sin første fødsel. Fødslen foregår i hjemmets badeværelse, med en jordemoder fra hospitalet, 13 minutter efter jeg er ankommet. Det er trygt og hyggeligt da jeg kender den fødende og jordemoderen der varetager fødslen. Selv om jeg også selv står for forløsning af fødsler, er det ikke min rolle når jeg opsamler stamceller. Jeg giver dog gerne en hånd med, men kun hvis jeg bliver bedt om det. Det er vigtigt med en klar rollefordeling, når man samarbejder i disse situationer. 

Efterfølgende tænker jeg “sikke en drømmefødsel”. Forløsningen af fødslen skete så flot. Alle er glade, baby har det godt og mor har fået den ro, støtte og koncentration hun ønskede sig under fødslen. Jeg får opsamlet navlesnorsblod og navlesnorsvæv og hygger i hjemmet et par timer inden jeg tager afsted. Jeg afleverer den dyrebare kasse, med væv og blod på vores jordemoderkontor. Herfra bliver den sendt videre og indholdet oprenset og efterbehandlet, for til sidst at blive frosset ned.

 

Mit arbejde er dejligt varierende 

Da jeg er kommet hjem, spiser jeg frokost og svarer mails fra vores kunder og fra kontoret. Heriblandt er også en dejlig hilsen fra en kvinde, der har gået på svømmeholdet og nu har født. Det er altid dejligt, når en gravid jeg har fulgt fast en gang om ugen, fortæller hvordan det er gået med fødslen.

Jeg har et par timer til hjemlige sysler inden jeg står klar kl. 17.00 til at undervise vores varmtvandsbassintræning for gravide. De synes, det er skønt at få en hilsen fra dem der har født. Hvis jeg har fået lov, fortæller jeg dem lidt mere om, hvordan det er gået.

Jeg tager hjem igen efter undervisningen. I morgen skal jeg holde Barselsbreak Gravid i Falkoner Biograf. Det er et samarbejde jordemoderkonsulenterne blandt andet laver sammen med bObles og Cellaviva. Mit arbejdsliv er dejligt varieret. Jeg synes, det er skønt med variationen. Jeg nyder den kontinuitet der opstår, både i bassinet med de tilmeldte gravide og  de kvinder der kommer tilbage til os i deres efterfølgende graviditeter. Det er så dejligt at følge dem og deres babyer.