skildpaddetempo gravid

GRAVIDITETEN ER VILD: Skildpaddetempo VS Duracellkanin

Biologien tager styringen mere og mere, jo længere du når ind i graviditeten. Din krop gør alt for at tilpasse sig den voksende mave, og måske kan du genkende det med at alt går laangsooomt. Indimellem kan duracellkaninen tage over, og alt skal bare ordnes og helst i går! Gulvet skal støvsuges, babytøj skal vaskes og lægges på plads, måske skal der lægges gulv om i køkkenet osv.

 

Jo længere du kommer ind i graviditeten desto langsommere bevæger du dig.

Det er simpelthen naturens måde at fortælle dig, at din krop ikke kan følge trop med både et hurtigt tempo og 3500 g dyrebar last i form af et lille menneske, 700 gr. lækker moderkage og 1 liter fostervand. Hvis du alligevel prøver, vil biologien sandsynligvis sætte en stopper for det. Måske i form af plukkeveer eller efterfølgende smerter i bækkenet eller lænden. Det er velkendt for de fleste gravide.

 

Der er en langt bedre tilgang: Nemlig at lytte til din krops signaler, når den begynder at blive træt i stedet for at presse dig selv, fordi du har en bestemt mental opfattelse af, hvad du skal kunne klare.

 

Så hvorfor ikke skabe omgivelser omkring dig, der respekterer din ændrede rytme? Og arbejde med at acceptere at det er sådan det er. Selvfølgelig skal du blive ved med at bevæge dig og dyrke din motion, men gør det med en anerkendelse af din krops signaler og lærer din krop at kende på ny i graviditeten.

 

Før du overhovedet får set dig om, vil storken have besøgt netop dig. Og her er det godt at have toptrænet dit skildpaddetempo, for der er ikke noget andet valg med sådan en lille baby.

 

Kærlig Hilsen Kristine fra Jordemoderkonsulenterne 💖